Fisksoppa med rotfrukter (återintroduktion)


Ingredienser:
Ca 200g torskfilé
Ca 150g räkor
1 burk musslor i vatten
1-2 morötter
4 små rödbetor
1 sötpotatis
1 gul lök med blast
3 finhackade vitlöksklyftor
5-6 egengjorda fiskbuljongtärningar
Saft från 1/2 citron
Ca 6 (ev mer) dl vatten
Ca 4dl kokosgrädde
Salt
Vitpeppar (ej aip)
Gurkmeja
Ingefära
Lökpulver
Spicemaster garlic and herbs (innehåller svartpeppar ej aip)
Ca 2 tsk fisksås (endast red boat fish sauce är aip)

Gör så här:
Skala räkorna och skär torskfileérna i bitar om ca 2*4 cm. Dela ritfrukter och lök i bitar och hacka upp blasten från löken. Finhacka vitlöken. Hetta upp en kastrull med kokosolja på medelvärme, lägg i lök och vitlök och stek några minuter. Lägg därefter över rotfrukterna och låt dessa steka med ytterligare några minuter. Lägg i fiskbuljongen. Häll därefter i vattnet och låt det koka under lock på lite mer än medelvärme, ca 15 minuter eller tills grönsakerna börjar mjukna. Häll i kokosgrädden och pressa i citronen. Krydda och smaka av innan fisken läggs i (lätt att fiskbitarna går sönder när man rör runt kryddorna). Lägg därefter i fisken och låt det koka under lock tills fisken är klar. På slutet läggs räkor och musslor i. 


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s