Kokt höna aip 


Ingredienser:
Hel höna, drygt 1kg (min är från Ridgedale Permaculture)
cirka 2 liter vatten
1 msk salt
2 gula lökar i halvor
2-3 morötter i bitar
1-2 palsternackor i bitar
1/2 kålrot i bitar
1/2 stor rödbeta i bitar
5 hela skalade vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad salvia
2 msk pressad citron

Gör så här:
Lägg hönan i en rymlig kastrull. Koka upp vattnet i vattenkokare, så går det snabbare och häll över i kastrullen. Ta mer vatten om det inte täcker. Låt vattnet koka upp och ta bort skum som stiger till ytan. Tillsätt salt och resten av ingredienserna. Sjud i ungefär 2 ½–3 timmar, tills köttet är mört och lossnar från benen. Lyft hönan ur buljongen och låt svalna en aning. Rensa loss skinn och kött från benen. Lägg tillbaka ben och skinn och låt buljongen sjuda ytterligare en halvtimme. Låt buljongen svalna och ställ sedan in den i kylen. Buljongen kan användas som den är till sky eller som bas i en sås. Servera med grönsaker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s