Helstekt sidfläsk med örtkryddor aip


Inspiration från ”paleoskafferiet”.

Ingredienser:
Ca 800 g ekologiskt sidfläsk utan svål (min är från Torfolk gård i Värmland)
Salt
Gurkmeja
Ingefära
Timjan
Oregano
Rödbetspulver

Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader.
Skär bort svålen (gör stekfett och baconchips av det. Sök på stekfett respektive baconchips på bloggen).

Skär skåror på ena sidan och krydda runt om. Se till att kryddorna kommer in i skårorna. Ställ in en form med lite stekfett eller kokosfett i ugnen så det smälter. Placera därefter sidfläsket i formen. Efter ca 1,5-2 timmar är det klart. Ös då och då skyn som bildas över sidfläsket för extra smak och färg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s