Helstekt kyckling på rotsaksbädd aip


Ingredienser:
1 hel kyckling
2 morötter
1 polkabeta
1 rödbeta 
Ca 10 cm purjolök
Ca 15 brysselkål
4-5 färska champinjoner
1 bit kålrot
Salt
Gurkmeja
Ingefära
Rödbetspulver
Dragon
Basilika
Mejram
Rosmarin

Gör så här:
Värm ugnen till 150 grader. Hacka alla rotfrukter och svamp och lägg dem i en smord ugnsform. Dela kycklingen på längden (på bröstfilésidan) och fläk upp den. Lägg den ovanpå rotfrukterna och krydda. Ställ in kycklingen lite lägre än mitten i ca tre timmar. Ha lite överblick, så inte rotfrukterna fastnar (häll då i lite vätska) eller bränns.  Servera med salladskål och råa morötter. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s