Färska kokta musslor aip

Ingredienser:
Ett nät musslor
En bit rotselleri
1,5 morot
Ca 2 cm färsk ingefära
C 1 cm färsk gurkmeja
Fem pressade vitlöksklyftor
Salt
Basilika
Dragon
1/2 citron, zest och saft
ca 3 tsk äppelcidervinäger
2-3 dl Vatten
Stekfett

Gör så här:

Tärna morot, rotselleri, ingefära och gurkmeja i små bitar. Hetta upp en kastrull med valfritt fett (jag använde späck och kokosolja) och lägg i ovan nämnda ingredienser. Pressa vitlöken och rör om. Häll i äppelcidervinäger och vatten. Lägg i zesten och saften från citronen. Krydda och låt det puttra på ganska hög värme. Rör då och då. Gör iordning musslorna, smaka av spadet och lägg i musslorna när grönsaksbitarna mjuknat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s