Köttfärssås med rotfrukter aip


Ingredienser:
500-600 g färs (till den här rätten använde jag ekologisk fläskfärs från Torfolk gård).
2-3 morötter
Ca 1/2 liten rotselleri
Salt
Gurkmeja
Ingefära
Oregano
Ramslök
Timjan

Gör så här:
Hacka morot och rotselleri i små bitar. Koka dem mjuka (vattnet ska precis täcka) i saltat vatten. Stek färsen i en gryta och krydda under tiden. Häll bort vattnet när rotfrukterna kokat klart, men spara en skvätt för att eventuellt späda köttfärssåsen. Mixa med mixerstav och häll sedan över detta i grytan med färsen. Låt koka ihop och smaka av med mer kryddor vid behov. Servera med wokade grönsaker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s