Morotssoppa med ingefära och gurkmeja aip


Ingredienser:
6-7 rivna morötter
1 riven palsternacka
Ca 1/2 liten riven kålrot
Ca 10 cm finhackad purjolök
2 finhackade charlottenlökar
2 pressade vitlöksklyftor
Ca 2 msk riven ingefära
Ca 2 cm finhackad färsk gurkmeja
1/2 pressad lime (saften)
Salt
2-3 hemgjorda buljongtärningar
Ca 8 dl vatten
 

Gör så här:

Riv morot, palsternacka, kålrot och ingefära. Finhacka lök, purjolök och gurkmeja. Hetta upp en kastrull, fräs lök och pressa i vitlöken. Lägg därefter i gurkmejan och rotfrukterna. Fräs tills konsistensen mjuknar något. Salta. Häll över kokande vatten, lägg i buljong och låt det småputtra ca 15 minuter. Mixa soppan med mixerstav och pressa i lime. Finhacka ett grönkålsblad och strö över soppan innan servering.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s