Höstlig viltgryta på älgfransyska aip


 Ingredienser:

1kg fransyska av älgkött
4-5 färska champinjoner
1 palsternacka
2 morötter
1/2 liten kålrot
1/2 liten rotselleri
1 liten purjolök
8 dl vatten
4 iskuber köttbuljong
3 pressade vitlöksklyftor
Salt
Gurkmeja
Persilja
Salvia
Ingefära


Gör så här:
Hacka grönsakerna i 3-4 cm stora bitar. Purjolöken hackas i centimeterstora bitar. Dela champinjonerna i fyra bitar. Skär köttet i grytbitar, hetta upp en gjutjärnsgryta och bryn bitarna. Ta upp ur grytan och lägg i purjolök, champinjoner och vitlök. Efter någon minut läggs resten av grönsakerna på. Låt detta steka ca fem minuter och lägg sedan i köttet. Krydda, rör om och häll sedan över vattnet. Lägg i egengjord buljong, lägg på lock och sänk värmen. Grytan ska stå och puttra i ca två timmar eller tills köttet är mört. På slutet kan grytan med fördel redas med kokosgrädde.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s