Njurgryta med kokosmjölk och persilja. 

Ingredienser:
Ca 700g kalv- och/eller grisnjure 
Salt 
Gurkmeja
Persilja
Rödbetspulver
Ingefära
Gul lök 
Ca 300ml kokosmjölk

Gör så här: 
Ge njuren ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten och låt den rinna av.
Putsa bort fettet och skär köttet i skivor. (Jag sparade det bortskurna fettet och stekte det tillsammans med njuren, men det är så klart valfritt). Finhacka löken.
Bryn köttet på båda sidor i kokosolja eller egengjort späck, i en panna tillsammans med löken. Krydda med salt, ingefära, persilja, rödbetspulver och gurkmeja. Ta upp köttet.
Koka ur pannan med kokosgrädde och häll över njuren. Servera tillsammans med salladsblad och wokad mangold.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s