Nötköttsstek aip

IMG_0207

Ingredienser:
Nötköttsstek, exempelvis högrev ca 1kg
1-2 morötter
1-2 palsternackor
1 medelstor zucchini
Kålrot och rotselleri i valfri mängd
Ca 0,5 dl äppelcidervinäger
1 knippe färsk hackad persilja
Salt
Gurkmeja
Salvia
Rosmarin
Lökpulver
Persillade


Gör så här:
Lägg lergrytan i blöt minst 12 minuter. Bryn därefter köttet runt om för att få en fin yta. Lägg köttet åt sidan och dela morot och palsternacka i bitar på ca fyra centimeter. Dela även kålrot, rotselleri och zucchini i bitar. Hacka persiljan. Placera köttet i lergrytan och krydda på alla sidor. Lägg grönsakerna runt om och strö sist över persilja. Häll i äppelcidervinägern och placera lergrytan i kall ugn. Ställ sedan in ugnstemperaturen till 135 grader och låt grytan stå i minst sju timmar för att få en mör stek.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s