Ankbröstfilé aip

IMG_0215
Ingredienser:
Två ankbröstfiléer
3-4 pressade vitlöksklyftor
Salt
Gurkmeja
Lökpulver
Rostad vitlök
Timjan
Rödbetspulver (för färg)
1 burk kokosgrädde 

Gör så här:
Pressa vitlöken och låt den ligga i en skål. Skär sedan skåror i skinnsidan på filén och krydda med salt, lökpulver, rostad vitlök, rödbetspulver och gurkmeja. Stek filéerna med skinnsidan nedåt, på medelvärme i några minuter, tills ytan blir knaprig. Vänd och bryn andra sidan. "Smeta" på den pressade vitlöken på skinnsidan och krydda med timjan. Lägg därefter filéerna med skinnet nedåt i en form och lägg på vitlöken och timjan på den andra sidan. Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter eller tills filéerna är genomstekta. Använd skyn i stekpannan till att reda en sås. Smaka av med mer kryddor vid behov.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s