Ångkokt fisk aip

IMG_0206

Ingredienser:
Ca 500 g Alaska Pollockfilé eller annan liknande fisk
2-3 vitlöksklyftor
Färsk finhackad persilja
Färsk hackad gräslök
Ca 7 cm finhackad purjolök
Zesten från en lime
Salt
Gurkmeja
Kokosfett till örtblandningen ca 0,75 dl
Kokosfett att steka i

Gör så här:
Tina fiskfiléerna och lägg dem på ett fat eller en skärbräda. Blanda smält kokosfett med pressad vitlök, zesten från en lime, finhackad persilja, finhackad purjolök och finhackad gräslök. Salta fisken och klicka i en bit kokosfett i en stekpanna på lite mer än medelhög värme. Lägg därefter i fisken och stek så att det blir en fin stekyta på båda sidor. Krydda med gurkmeja. Lägg sedan örtblandningen på båda sidorna av fisken, sänk till låg värme på plattan och lägg på ett lock över stekpannan. Fisken ska nu sjuda i kokosfettet och örtblandningen, så att smakerna fördjupas och tränger in i fiskköttet. Fisken blir klar olika snabbt beroende på hur tjocka filéerna är, men räkna med att den ska sjuda under lock ca 10-12 minuter.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s