Fisksoppa med saffran aip

img_9707

Ingredienser:
Ca 500g blandade fiskfiléer ex Alaska Pollock och lax   
Ca 150g skalade räkor
2 morötter 
1 liten sötpotatis 
1 gul lök
ca 10 cm purjolök                                      
2 burkar kokosgrädde                                            
Salt                                                            
1 pkt saffran
Gurkmeja
Torkad koriander
Dill, färsk eller fryst

Gör så här:
 Tina fisken och skär upp i ca tre cm stora tärningar. Skär purjolöken i bitar som är ca 1/2 cm stora. Klyfta den gula löken och skär morötter och sötpotatis i bitar på 2-3 cm. Stek lök och purjolök i kokosolja i kastrullen tills löken börjar bli genomskinlig. Lägg därefter i morötter och sötpotatis. Krydda med saffran, salt, gurkmeja, dill och torkad koriander. Häll över kokosgrädden och koka tills rotfrukterna är nästan klara. Lägg i fiskfiléerna och sjud på medelvärme, så fisken precis är genomkokt. Lägg därefter i räkorna. Klart!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s